Venoscandag 5 april 2019

Gratis beenanalyse, gewichtsscreening en fittest

Op vrijdag 5 april organiseren Fysiotherapiepraktijk Centrum Weeninkpad, Praktijk Gezond Gewicht Winterswijk en Bauerfeind een dag waarop u gratis en vrijblijvend een aantal metingen kunt laten verrichten. Heeft u last van pijnlijke, vermoeide benen of verminderde energie? Wilt u weten waar u staat met uw gewicht, lichaams- en buikvet, taille-omvang ten opzichte van uw gezondheid? Of wilt u weten hoe het gesteld is met uw fitheid? Kom dan op deze dag naar Centrum Weeninkpad, Weeninkpad 22 in Winterswijk.

Beenanalyse en fittest

Natasja Burgers (oedeemtherapeut): “Tintelingen, jeuk, kramp of een vermoeid gevoel in de benen zijn vaak de eerste signalen dat er iets mis kan zijn met de doorbloeding van de benen en in samenwerking met Bauerfeind bieden wij daarom een digitale test aan waarbij de doorbloeding van de vaten kan worden gemeten. Aan de hand van de test kunnen wij mensen adviseren wat te doen.

Daarnaast bieden wij van Centrum Weeninkpad op die dag ook een gratis fittest aan.Wij hebben hiervoor professioneel apparatuur voorhanden, waarmee wij de mensen een goed beeld kunnen geven van hun fitheid”

Gewichtsscreening

Renate Grevers van Praktijk Gezond Gewicht Winterswijk geeft op deze dag gratis gewichtsscreenings. Met deze meting worden gewicht, lichaams- en buikvet, spiermassa, BMI en taille-omvang gemeten. Renate vertelt: ”De meting is een mooi middel om te zien waar u staat ten opzichte van de gezondheid, waarbij ik het buikvet en de taille-omvang eigenlijk de belangrijkste vind, omdat dit meer iets zegt over bepaalde risicofactoren als hart- en vaatziekten, een verstoord cholesterolbeeld etc. Als BGN-gewichtsconsulent wil ik dit het liefst voorkomen. Naast de screening kan ik u ook informeren wat Praktijk Gezond Gewicht voor u kan betekenen als het gaat om een gezonde leefstijl. zoals advies bij onrustige darmen, suikerdips, overgangsklachten en het behalen van een gezond gewicht”.

Voor wie?

Deze metingen zijn voor iedereen geschikt. Indien u een pacemaker of elektronisch implantaat heeft dan wordt de gewichtsscreening aangepast vanwege de meetapparatuur.

Interesse? Maak een afspraak!

In verband met de planning willen wij u adviseren een afspraak te maken, zodat de wachttijd beperkt blijft. U kunt hiervoor bellen met Centrum Weeninkpad 0543-517492. Voor meer informatie kunt u kijken op www.praktijk-gezondgewicht.nl/nieuws